Nicolae, despre manifestanții anti-grațiere: „Oameni neinformați, care au plăcerea de a fi manipulați”. Mesajul pentru Dragnea

Publicat: 04/05/2017, 12:11

„Dacă ar fi vorba de un dialog, le-aș spune să nu cadă pradă manipulării. Am văzut opinii că se reabilitează corupții, că sunt amnistiate fapte, că rămân cu banii cei care au furat… E foarte greu să combați niște absurdități. Atunci îmi dau seama că este vorba despre niște oameni neinformați sau care au, poate, tendința și au plăcerea de a fi manipulați, pentru că altminteri nu poți să discuți de lucruri care nu s-au întâmplat și să spui că așa se întâmplă”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae.

El a mai spus că partea de informare a fost realizată prin accesul liber al jurnaliștilor la dezbateri.

„Acum, dacă se iau informațiile filtrate sau apar informații trunchiate…cum am văzut. Spre exemplu am văzut că o bună parte a presei s-a ferit să spună că sunt amendamentele lui Traian Băsescu, ci a spus că sunt amendamentele lui Șerban Nicolae. De aia am și spus, l-am rugat pe dl. Băsescu să îi elibereze de sacul din spate, să le spună că s-au schimbat ordinele, că nu mai trebuie să fie atât de crispați și că pot spune și adevărul”, a conchis președintele Comisiei juridice a Senatului.

Aproape o mie au protestat meircuri în Piața Victoriei, față de amendamentul adoptat în Comisia Juridică din Senat, care prevede grațierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită și trafic sau cumpărare de influență.

„Nu sunt în conflict cu Dragnea”

Ca reacție la poziția lui Liviu Dragnea față de Legea grațierii, Nicolae a susținut că nu este „o chestie militărească pe bază de ordin, pe bază de comandă unică” și că lucrurile fac parte din dezbatere.

„Dl Dragnea a spus că nu este de principiu în favoarea grațierii, ci este categoric împotriva grațierii faptelor de corupție. (…)E o chestiune de politică penală. Unii au o opinie, alții au altă opinie. Dl prim-ministru am văzut că nu susține amendamentele ci susține proiectul guvernului. E un punct de vedere(…) Probabil că guvernul are deja banii pregătiți pentru amenda de la CEDO . În afară de recursul compensatoriu propus pe vremea lui Florin Iordache, guvernul nu dat încă altă măsură alternativă”, a declarat Șerban Nicolae.

Întrebat dacă nu intră în conflict cu ceea ce susține conducerea PSD, Nicolae a răspuns: „Nu e vorba de conflict. E vorba de opinie.Asta e partea dezbaterii. Nu înțeleg de ce vi se se pare că totul ar trebui să fie o chestie militărească pe bază de ordin, pe bază de comandă unică. Lucrurile fac parte din dezbatere”.

„Nu cred că cine ar vrea să comită acte de corupție s-ar simți încurajat de o grațiere care privește acte trecute. Credeți că cine vrea să comită de acum încolo fapte de corupție e încurajat știind că nu mai poate fi încurajat de acte de clemență? Mi se pare ilogic (…) Din punctul meu de vedere dacă vrem ca grațierea să aibă efect trebuie să gândim câteva principii: eu, de exemplu, sunt împotriva grațierii persoanelor care comit acte de violență. Din 1000 de deținuți în penitenciarele din România 12 fapte sunt pentru fapte de corupție. Dacă eliminăm faptele asimilate corupției sunt doar opt. Dacă pe unii ii interesează cei opt, dar nu îi interesează cei 992 și li si se pare mai grav ce au făcut cei opt și nu li se pare grav ce au făcut cei 992, e un punct de vedere”, a continuat Șerban Nicolae.

Președintele Comisiei juridice a precizat că nu a discutat cu Liviu Dragnea, după ce acesta și-a exprimat opinia față de amendamentele adoptate de Comisia juridică a Senatului la proiectul legii grațierii.

„Grațierea nu e în programul de guvernare. E o chestiune care ține de Parlament, de oportunitatea unei politici penale a statului român, nu face parte din acțiunile Guvernului, chiar dacă Guvernul a inițiat acest proiect de lege. Cehia Italia Franța au grațiat fapte de corupție. (…) E total contraproductiv să tot exhibăm acestă imagine: România este o țară de corupți, e o țară coruptă prin felul ei de a fi, clasa politică e coruptă. Faptele infirmă”, a mai spus Șerban Nicolae.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Jocul lui Darwin: Cum a ajuns un fost gamer de 20 de ani unul dintre...
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Patrizia şi Bianca, tinerele românce luate de ape în Italia, au fost găsite moarte. Cristian...
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp...
Anumiți angajați vor avea parte de mai multe zile de concedii în 2024: Noul proiect...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
După ani de limbaj diplomatic, Zelenski a erupt şi a lansat acuzaţii la adresa Chinei:...
NU LUAȚI SCOICILE de pe plajă! Ce PERICOL se ascunde în ele?
Devine imposibil de făcut în România. Decizie radicală de la stat: Trebuie să oprim
Iunie, o lună de vis pentru aceste zodii. Dau lovitura și financiar, și profesional
Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia...
Ana Baniciu, în lacrimi după ce s-a mutat în casă nouă: ”Plânsă toată”
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Moleculele care dau savoare ciocolatei ar putea avea efecte nedorite pentru sănătate
×